Kunnen we je helpen? bel 020 820 3650

Wat is een groene kaart?

Een groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs en wordt afgegeven door je verzekeraar. Hiermee kan je aantonen dat je auto verzekerd is. Op de groene kaart zetten wij de landen waarin je verzekerd bent. Daarnaast staat er belangrijke informatie op. Denk hierbij aan contactgegevens van hulpinstanties die je kunt bellen bij een ongeval, pech of diefstal. Ook staan hier de gegevens vermeld van je polis en natuurlijk van onna-onna.

Hoe kom ik er aan?

De groene kaart is meestal voor één jaar geldig, dit staat op de groene kaart vermeld. Als klant van onna-onna ontvang je jaarlijks per mail een nieuwe groene kaart en de nieuwe polis (als PDF) van jouw autoverzekering. Bewaar dit mailtje goed en leg een kopie van de groene kaart in je auto. Je hebt dan onderweg altijd je verzekeringsbewijs en de belangrijkste gegevens bij de hand. Als je de kaart zelf uitprint hoeft deze niet persé groen te zijn, dit is niet verplicht.

Verplichting groene kaart

In de meeste landen in Europa ben je niet verplicht om de originele groene kaart bij je te hebben. Onderstaande tabel geeft je een overzicht van landen waar je wel verplicht bent de originele groene kaart (de papieren versie en dus niet de digitale geprinte versie) bij je te hebben. Ga je op vakantie naar een van deze landen of rijd je er doorheen? Bel dan met de klantenservice van onna-onna op 020 820 3650. Hou er wel rekening mee dat het 1-2 weken duurt voordat je de groene kaart per post ontvangt.

Verplicht (*)Niet verplicht
AlbaniëAlle EU-landen
Bosnië en HerzegovinaAndorra
IranIJsland
IsraëlKroatië
MarokkoLiechtenstein
MoldaviëNoorwegen
MontenegroZwitserland
Oekraïne
Servië
Tunesië
Turkije
Voormalige Joegoslavische republiek Macedonië
Wit-Rusland

* In de landen waar de groene kaart verplicht is, moet de kaart ook daadwerkelijke door de verzekeringsmaatschappij/volmacht zijn afgegeven.  

Naast de groene kaart stellen landen bepaalde eisen aan je auto uitrusting. Denk aan een veiligheidsvest, brandblusser of alcoholtest. Nieuwsgierig naar de benodigdheden in verschillende landen? Lees onze blog.

onna-onna, vriendinnetjes van Aegon