Kunnen we je helpen? bel 020 820 3650

Wat moet ik doen als mijn auto gestolen is?

Als je auto gestolen wordt, is het verstandig snel te handelen. Des te groter is de kans dat je auto weer terug wordt gevonden. Bel daarom zodra je dit merkt, direct naar het Vermist Auto Register om jouw auto als gestolen op te geven en aangifte te doen (071 364 1777). Bel daarna naar de Aegon klantenservice (058-2443003) om jouw verzekering tijdelijk op te schorten.

Om de tijd te hebben om jouw auto op te sporen is er een wachttijd van 30 dagen voor wij jouw dossier in behandeling kunnen nemen. Vinden we jouw auto later alsnog, dan kun je die nog terugnemen als je wilt. Je moet dan wel de schade weer terugbetalen.

Bij diefstal van de auto duurt het 30 dagen voordat wij de schade gaan afhandelen. We wachten bij diefstal 30 dagen omdat de auto mogelijk nog wordt teruggevonden. Wordt de auto binnen deze termijn niet teruggevonden, dan gaat het dossier ter beoordeling naar Aegon. Na goedkeuring van Aegon sturen wij je een Akte van eigendomsoverdracht. Zodra wij de originele akte, door jou ondertekend, retour hebben ontvangen zullen wij gaan uitkeren.

Wordt de auto binnen 30 dagen teruggevonden, dan ben je wettelijk verplicht de auto terug te nemen. Eventuele schade die is ontstaan wordt door ons betaald.

Wordt de auto na 30 dagen teruggevonden, dan mag je zelf bepalen of je de auto terugneemt. Neem je de auto terug, dan moet je eerst het geld terugbetalen dat door ons aan jou is uitgekeerd.

Omdat je door de diefstal geen gebruik kan maken van jouw auto en voor diefstal verzekerd bent, betalen wij een deel van de kosten. Deze vergoeding is afhankelijk van de voorwaarden van jouw autoverzekering:

  • Voorwaarden:
    De vergoeding bedraagt €15,- per dag, met een maximum van 30 dagen. Verzeker je jouw nieuwe auto ook bij onna-onna? Dan geldt de vergoeding van €15,- per dag voor een maximum van 60 dagen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

onna-onna, vriendinnetjes van Aegon