Kunnen we je helpen? bel 020 820 3650

4 GIRLS. 4 DAYS. 0 EMISSIONS.

4 girls. 4 days. 0 emissions is de eerste wereldrecord poging in een elektrische auto ooit uitgevoerd door een damesteam. Vier vrouwen gaan de uitdaging aan om in 4 dagen heel Europa te doorkruisen in een Tesla. Om precies te zijn: van het meest noordelijke punt van Europa, de Noordkaap, tot aan Tarifa in Spanje, het meest zuidelijke punt. In het team zit ook Sascha Bloemhoff uit Amsterdam, team captain en piloot van het onna-onna rallyteam

Eerste wereldrecord poging in elektrische auto door een vrouwenteam 

Op 9 juni, precies om middernacht, starten de vrouwen op de Noordkaap, het meest noordelijke punt van Europa. Vanaf daar rijden ze non-stop naar Tarifa, het meest zuidelijke punt. Hier worden ze 12 juni voor 23h59 verwacht, maximaal 96 uur en 4 dagen na de start. In totaal doorkruisen ze zeven landen (Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en Spanje) en leggen 6200 kilometer af. De langste afstand ooit in een elektrische auto in minder dan 96 uur! In totaal zullen de dames 24 keer stoppen om de batterij van de auto op te laden, met een totale laadtijd van 19 uur. Hiermee wordt 1 ton of CO2 bespaard in vergelijking met dezelfde reis in een benzineauto. Dit is vergelijkbaar met de CO2 opname capaciteit die 50 bomen in een jaar hebben.

Het doel van dit wereldrecord is om de publieke opinie te beïnvloeden en te laten zien dat een elektrische auto ook op langere afstanden al een goed alternatief is voor benzine of diesel voertuigen, mits er geïnvesteerd wordt in de laadinfrastructuur. “We hebben 4 dames die de wereld willen laten zien dat de angst om ‘niet meer te kunnen presteren’ niet nodig is”, legt Sascha uit.

Over het team 4 girls. 4 days. 0 emissions:

De vier dames zijn geselecteerd op hun ervaring in de autowereld en autosport. 

  • Marie Guerre, Frans, heeft uitgebreide rijervaring achter het stuur van klassieke en modernsportauto’s. Ze is mede-oprichter van The Car’tell en de team captain.
  • Sascha Bloemhoff, Nederlands, is een ervaren rallyraid rijdster en team captain van het onna-onna rallyteam, het eerste en enige all-female rallyteam dat deelneemt aan woestijnrally’s. 
  • Sandra Heinisch, Luxemburgs, is secretaris van de commissie voor historische voertuigen van de Automobile Club Luxembourg en bestuurslid van de Luxembourgish Oldtimer Federation.
  • Paule Kiénert, Frans, is coereur in een klassieke Mini Cooper S in de Trophée Maxi 1000 en VHC (Véhicules Historiques de Compétition). 

Over de organisator:

Deze recordpoging is geïnitieerd door The Car’tell, een jonge Luxemburgse start-up. In tegenstelling tot bestaande autoverenigingen hoef je juist geen auto te bezitten om deel te worden van de gemeenschap. Als betalend lid heb je toegang tot de sleutel van een heel scala aan auto’s. Zo kun je bijvoorbeeld doordeweeks elektrisch rijden en in het weekend een klassieker.

Moedig de vrouwen aan!

Het team kan alle steun goed gebruiken. We zullen Sascha en haar team op de voet volgen via facebook en online aanmoedigen. Doe je mee?

#4girls4days0emissions

Er kan niet worden gereageerd

onna-onna, vriendinnetjes van Aegon