Kunnen we je helpen? bel 020 820 3650

Met je bips op een bureaustoel en met je hoofd in de Sahara

Header rally

Sommige vrouwen dromen van een internationale carrière, anderen dromen van een succesvol eigen bedrijfje. Sascha Bloemhoff (48 jaar) fantaseerde over rally’s rijden in haar eigen Land Cruiser. Wat voor Sascha begon als een droom is inmiddels werkelijkheid geworden. Op 17 april rijdt ze met het onna-onna rallyteam voor de tweede keer mee in een zware rally, dit jaar is dat de Morocco Desert Challenge.  Wij lieten ons inspireren door Sascha en waren nieuwsgierig naar haar geheim. Hoe is het haar gelukt om deze droom te verwezenlijken? We gingen bij Sascha langs, op zoek naar tips!

Het verschil tussen dromen en werkelijkheid

In het dagelijks leven houd jij je bezig met hele andere dingen dan rally’s, toch?

Sascha: “Ja, klopt, ik ben ZZP’er. Ik werk als interim-manager op het gebied van innovatie, duurzame energie, mobiliteit en big data. Mijn werk doe ik met plezier, maar als het even kan dan zit ik in mijn auto.”

Sascha vertelt in geur en kleur hoe ze verliefd werd op de plek achter het stuur. Het begon allemaal op de bijrijdersstoel, deze werd haar aangeboden door een nieuwe liefde:“Op de eerste date nam hij me mee in zijn 4×4 om te testen of ik dat wel leuk vond en daartegen bestand zou zijn. Ik was direct verkocht en reed graag mee in de Landrover.”

Toen deze liefde uit haar leven verdween, verdween ook de 4×4. Ze miste de gelegenheid om een ritje te kunnen maken en besloot haar eigen auto te kopen.

En inmiddels rijd je mee in een van ’s werelds zwaarste rally’s. Is je droom hiermee volledig uitgekomen?

Een ondeugende lach verschijnt op haar gezicht. “Nou, ik blijf dromen. We zijn nu bezig met plannen voor de Dakar rally, de aller zwaarste rally ter wereld. Ik blijf mezelf uitdagen. Maar dat ik zo veel tijd mag doorbrengen in mijn auto en met dit all-female team, dat bestaat uit vijf vrouwen met precies dezelfde passie, is zeker een droom die uitkomt. Ik gun het iedereen dat ze kunnen doen waar ze echt blij van worden.”

Wat was er voor nodig om van je droom werkelijkheid te maken?

Sascha legt uit dat haar droom met de tijd gegroeid is. Eerst wilde ze gewoon kunnen rijden in een 4×4 en kocht haar eigen 4×4. Later ontmoette Sascha een Nederlandse vrouw die interesse had om met haar de weg op te gaan in de 4×4. Die wegen brachten de vriendinnen steeds verder van huis.

Sascha: “In 2008 zijn we door Afrika gaan rijden. Mijn vriendin had inmiddels een liefde die meedeed aan de Dakar rally en dat was onze aanleiding. Op dat moment raakte ik zo betoverd door de woestijn en de zandduinen dat ik daar dolgraag in zou willen rijden! Met twee vrouwen in één auto de duinen in is alleen niet echt verstandig en zo is de wens van deelname aan een rally ontstaan. Met een vrouwenteam dus.”

Het is dus eigenlijk stap voor stap gegaan?

“Ja, precies. Ik heb er 15 jaar over gedaan om op dit punt te komen. Stapje voor stapje heb ik mijn doel bereikt en mijn wens waar gemaakt. Het is nou eenmaal zo dat je op weg naar je doel tegen obstakels en barrières oploopt. Dat zou je er niet van moeten weerhouden om je doel te bereiken. Wat dat betreft is het mijn ware inspiratie als mensen hun eigen pad zoeken en volgen, ook als het eens tegenzit.”

Een droom omzetten naar de werkelijkheid is vaak lastig, heb je tips voor ons?

“Begin met een klein doel. Ik ga bijvoorbeeld niet direct voor een marathon, maar begin ermee dat ik de 10 km wil kunnen hardlopen. Als ik de 10 km heb gehaald begin ik aan de Dam tot Damloop van 16 km en vervolgens een halve marathon. Met hardlopen is de halve marathon overigens waar ik ben blijven steken, maar dat vind ik prima.”

Samen komen we tot de conclusie dat zij haar auto wel pakt als ze kilometers af wil leggen. De metafoor is helder. Door kleinere doelen te stellen zet je een pad uit waarin grenzen steeds verder worden verlegd.

Sascha: “Bovendien kom je er misschien onderweg achter dat je een hele andere kant op wil. Zo ontwikkel je een nieuwe droom. Het belangrijkste is dat je doet wat je leuk vindt, dat is mijn ultieme tip!”

Trek je stoute schoenen aan

Het verschil tussen dromen en werkelijkheid is de actie die je zelf onderneemt. Trek je stoute hakken, eh schoenen aan en stap uit je comfortzone. Ben jij ook geïnspireerd door Sascha’s verhaal en wil jij jouw dromen werkelijkheid maken? Volg Sascha dan de komende weken op Facebook en op www.onna-onna.nl/rally. Sascha vertelt in drie vlogs precies hoe jij kunt komen waar je wilt! 

Er kan niet worden gereageerd

onna-onna, vriendinnetjes van Aegon