Kunnen we je helpen? bel 020 820 3650

Laat je inspireren door Sascha!

Header rally

 

Het onna-onna rallyteam heeft ervoor gezorgd dat aan één van de grootste rally’s ter wereld, de Morocco Desert Challenge, dit jaar een vrouwenklassement is toegevoegd. Vorig jaar deed dit eerste en nog steeds enige volledige vrouwenteam ooit in de wereld mee aan deze zware rally en dat zorgde voor veel opschudding. De mannelijke deelnemers waren onder de indruk van de prestatie van hun vrouwelijke collega’s. Ze streden van 17 t/m 23 april 2017 weer tegen top-rallyrijders en namen daarnaast deel in een apart vrouwenklassement.

Wijze lessen uit tegenslagen

Het onna-onna rallyteam kende een zware rally! Al op de eerste dag is de auto op haar zijkant geraakt en had het team 2 lekke banden. En daarna begaf het motorblok het. Deze was ondanks verwoede pogingen van de monteurs Helene en Inge niet meer te repareren. Dus toen heeft het onna-onna rallyteam meegereden in een andere auto. Tijd voor een wijze les van Sascha Bloemhoff, captain en piloot van ’s werelds eerste en enige all female rallyteam. Wat haalt zij uit tegenslagen?

Lees de tips van Sascha

Het onna-onna rallyteam: de teamleden

Vrouwen in de autowereld zijn schaars. Vrouwen die deelnemen aan woestijnrally’s al helemaal. Vreemd eigenlijk, want in gesprek met onze omgeving is er juist bij veel dames enthousiasme en interesse. Het is een wereldprimeur om aan de start te verschijnen met een team wat compleet uit dames bestaat. Niet alleen de piloot en de navigator, ook de monteurs en het teammanagement van het onna-onna rallyteam zijn vrouw.

 

Het verschil tussen dromen en werkelijkheid #liveyourdreams

Blogs

Sommige vrouwen dromen van een internationale carrière, anderen dromen van een succesvol eigen bedrijfje. Sascha Bloemhoff (48 jaar) fantaseerde over rally’s rijden in haar eigen Land Cruiser. Wat voor Sascha begon als een droom is inmiddels werkelijkheid geworden. Net als Sascha hebben ook andere vrouwen hun dromen laten uitkomen. Laat je inspireren door Fanou en Astrid!

“Hondenweer of niet, het maakt me gelukkig”

Om een droom uit te laten komen, moet je er eerst een hebben. Kinderen dromen als de beste. Waar sommigen dromen over een carrière als dokter of actrice, werd Fanou van der Brugge (31 jaar) advocaat. Ze had haar richting al bepaald en haar route uitgestippeld. Eenmaal advocaat, gaf het haar toch niet de voldoening die zij zocht.  Inmiddels heeft ze het befje verruild voor een hondenriem. Haar uitlaatservice, OOH MY DOG!, is wat haar écht geluk bracht. Lees haar verhaal.

Lees de blog van Fanou

“Wat is nou het ergste dat je kan overkomen?”

Astrid van der Meer (49 jaar) neemt in 2013 een grootse beslissing, ze verkoopt haar schoonheidssalon zonder dat ze concreet wist wat haar vervolgstap zou zijn. Inmiddels heeft ze de stichting Koken, Eten en Daten opgezet, rijdt ze rond in een foodtruck en is ze regelmatig chef bij een café met haar eigen diner-concept. Haar geheime ingrediënt? Geloof in jezelf en durf de stap te maken, want wat kan er nou helemaal misgaan?

Lees meer over de workshop

Met je bips op een bureaustoel en met je hoofd in de Sahara

Sommige vrouwen dromen van een internationale carrière, anderen dromen van een succesvol eigen bedrijfje. Sascha Bloemhoff (48 jaar) fantaseerde over rally’s rijden in haar eigen Land Cruiser. Wat voor Sascha begon als een droom is inmiddels werkelijkheid geworden. Op 17 april rijdt ze met het onna-onna rallyteam voor de tweede keer mee in een zware rally, dit jaar is dat de Morocco Desert Challenge.  Wij lieten ons inspireren door Sascha en waren nieuwsgierig naar haar geheim. Hoe is het haar gelukt om deze droom te verwezenlijken? We gingen bij Sascha langs, op zoek naar tips!

Lees het interview

 

Vlogs

Deel 1: Durf te dromen. Wat is er nodig om je dromen waar te maken? Sascha neemt je mee op weg en geeft je tips.

Deel 2: Stapje voor stapje. Welke stappen kan je zetten op weg naar je dromen?

Deel 3: Sta stil bij succes. Welke obstakels kan je tegenkomen en hoe sta je stil bij wat je hebt bereikt? Laat je inspireren.

 

Workshop

Volg de workshop ‘van dromen naar doen’ 

Zat jij als kind ook zo vol van dromen? Van je ideale beroep tot aan een wereldreis met je lievelingsknuffel. Niets leek te gek. Tegenwoordig lijkt er in ons drukke leven weinig ruimte om vrijuit te dromen. Onze agenda’s zitten vol, we werken to do lijstjes af. Hoeveel tijd besteden we aan onze fantasie en toekomst dromen. Gelukkig zijn er mensen die onze ogen weer kunnen openen. Noël de Rooij is zo een vrouw. Naast haar eigen coachingspraktijk geeft ze de workshop “van dromen naar doen”.

Lees meer over de workshop

 

 

Morocco Desert Challenge 2017: de uitdaging

Van 16 tot en met 22 april 2017 vond dwars door de woestijn van Marokko de Morocco Desert Challenge plaats. Deze cross-country rally is met haar ruim 2600 kilometer na de Dakar Rally een van de zwaarste rally’s ter wereld. Aan de start waren zo’n 500 deelnemers. Onder de deelnemers bevindt zich het eerste en enige ‘all-female’ rallyteam dat deelneemt aan woestijnrally’s. De “Morocco Desert Challenge” is ontstaan in het land met de hoogste duinen van de Sahara: Libië. Sinds 2013 wordt de rally in Marokko gereden.

Premovie Morocco Desert Challenge 

 

In de media

NOS Radio – Interview Karin Alberts

 

BNR Radio – Interview door Roelof Hemmen

Luister het interview

 

Kanaal 42 ziggo – 251TV

Kijk het interview 

 

Hollistik – Kunnen vrouwen excelleren? Laat je inspireren door het all-female rallyteam

Lees hier het artikel

 

Opzij magazine – 

 

Algemeen Dagblad – Nederlandse vrouwen bestormen mannelijke woestijnrally

Lees het artikel

 

Customer first – Vrouwelijk rallyteam onna-onna klasse apart

Lees het artikel

 

Vrouw@lert – Van dromen naar doen: het vrouwelijke rallyteam

Lees het artikel

 

Sascha Bloemhoff en Helena Meijran van der Valk voor RTL NH

Bekijk de video

 

Veenendaalse krant – Veenendaalse zorgt met all-female rallyteam voor opschudding in internationale woestijnrally

Bekijk het artikel

 

4WD Magazine –  Nederlands all-female rallyteam voor opschudding in internationale woestijnrally

Lees het artikel

 

Kennemerland op zondag – Heemskerkse zorgt voor opschudding in internationale rally 

Lees het artikel

 

Het onna-onna rallyteam in Start84

Lees het artikel

 

Eurol ondersteunt all-female onna-onna rallyteam in Morocco Desert Challange

Lees het artikel

 

Rodi – Heemskerkse zorg voor opschudding in internationale woestijnrally

Lees het artikel

 

IJmuider Courant – Roze LaToya in rally met vrouwenteam

Lees het artikel

 

How2Spendit.nl – Sascha Bloemhoff: teamcaptain én piloot van het enige all-female rallyteam ter wereld

Lees het artikel

 

BN DeStem – Nederlandse vrouwen bestormen mannelijke woestijnrally

Lees het artikel

 

dS DeStentor – Nederlandse vrouwen bestormen mannelijke woestijnrally

Lees het artikel

 

ED – Nederlandse vrouwen bestormen mannelijke woestijnrally

Lees het artikel

 

De Gelderlander – Nederlandse vrouwen bestormen mannelijke woestijnrally

Lees het artikel

 

Tubantia – Nederlandse vrouwen bestormen mannelijke woestijnrally

Lees het artikel

 

PZC – Nederlandse vrouwen bestormen mannelijke woestijnrally

Lees het artikel

 

Overige vermeldingen

onna-onna, vriendinnetjes van Aegon